יום שלישי, 14 בנובמבר 2017

ממה מורכבים קולטי שמש?

קולט שמש מיועד להמיר את אנרגיית האור לחום והוא משולב בדודי שמש בשביל לחמם מים. בעזרת הקולט ניתן לחסוך בהוצאות אנרגיה ולנצל היטב את תנאי מזג האוויר השוררים בישראל ובמקומות חמים נוספים ברחבי העולם. למרות שמדובר באחד האמצעים הנפוצים ביותר לחימום מים, רבים לא יודעים ממה הוא בנוי ומה הוא מכיל. 

אלו המרכיבים העיקריים של קולט שמש סטנדרטי:

א. מבנה מלבני – הצורה המלבנית של קולטי השמש אמורה לסייע ביצירת שטח גדול ככל האפשר עבור קליטת קרני השמש. את המבנה המלבני ניתן לזהות בקלות על גגות מבנים או באזורים פתוחים. המבנה המלבני קיים גם במערכות להפקת חשמל מאנרגיית השמש.

ב. צינור מתכת או ברזל – בתוך קולט בגודל ממוצע של 80 ס"מ על 180 ס"מ יש צינור מתכת נחושת או ברזל. הצינור ארוך ומפותל והוא מכסה את רוב השטח המלבני. בתוך הצינור עוברים המים החמים ישירות לתוך מערכת האינסטלציה של הבית.

ג. חיבור בין הדוד לקולט – המים החמים עולים למעלה שם מורכב הדוד והם נאגרים בו בתהליך של מחזור סגור. מטרת התהליך המחזורי היא להבטיח מצב של שמירה על המים חמים לאורך זמן. כמו כן, כל עוד אין שימוש במים החמים הדוד מחמם את המים שנשארים בתוכו.

איך מציבים את הקולט?

היכרות עם המבנה של קולט שמש יכולה לסייע עבור מי שרוצה להציב אותו בצורה נכונה על הגג של הבית. בישראל למשל מציבים את הקולט בכיוון דרום וכאשר הוא פונה בזווית של 10 מעלות מהמשטח האופקי, אך יש מדינות שבהן הזווית או המיקום מעט שונים.

שימושים בקולט


הקולט הוא בין האמצעים החשובים להפעלה תקינה של דוד שמש ולכן הוא נפוץ בארץ ובעולם. המבנה וההרכב של הקולט מוכיח את יעילותו בתנאי מזג אוויר משתנים ומשמש לחימום כמויות גדולות של מים. בעזרת הקולט והדוד ניתן לחמם מים לשימוש פרטי, ביתי או תעשייתי ולחסוך באנרגיה. הקולט מותקן על ידי אנשי מקצוע ולרוב הוא גם לא דורש תחזוקה מסובכת מלבד ניקיון תקופתי מבחוץ. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה