יום ראשון, 17 בדצמבר 2017

האנרגיה סולארית בישראל

הסוללה הכי גדולה שיש

אנחנו מחפשים אחרי אנרגיה בכל רגע שאנו חיים אפילו בלי לשים לב. גם אם נחליט שהאוכל שלנו הוא לא אנרגיה וזה שאנו מחפשים אותו כל היום זה לא נחשב, יש מספיק דוגמאות כמו תחנת הדלק שאנו ממהרים אליה כדי לתדלק את הרכב, החשמל שאנו זקוקים לו כדי להדליק את הטלוויזיה, הגז שאנו מדליקים כדי לבשל ואיך לא- השקע שמטעין לנו את הטלפון הנייד. האנרגיה אופפת אותנו והיא חלק מאיתנו אך יש אנרגיה אחת שלעולם לא תיגמר, לפחות לא במיליארדי השנים הבאות, זוהי השמש. השמש בישראל חזקה ביותר והפקה של אנרגיה סולרית יכולה להיות יעילה ביותר ויש כמה מצבים בהם אנו משתמשים בה היטב.

האנרגיה סולארית בישראל: מדודי השמש ועד שלטים ברחוב

·         אנרגיה סולרית היא לא המצאה חדשה אך רק לאחרונה אפשר לראות אותה תופסת יותר ויותר תאוצה. אחד מהשימושים הישנים ביותר באנרגיה סולרית היא בדוד השמש. דוד השמש מתחמם הודות לקולט שמש, שקולט את קרני השמש ומפיק מהם חום. קולט השמש שמתחמם מחמם את המים שזורמים בצינורות קטנים בתוכו, שבחלק מהמקרים עשויים מנחושת ובחלק אחר עשויים מברזל, ואז המים האלו מגיעים אל מיכל דוד השמש וכן הלאה עד שהדוד מתחמם. הפעולה הזו מתבצעת באופן אוטומטי כשיש שמש וכאשר אין שמש אנו נאלצים לחמם באופן חשמלי.

·         חוץ מקולט שמש, אנרגיה סולרית משמשת גם למשאבות חום בישראל. משאבות חום רבות מותקנות בגגות הבתים או במקומות חיצוניים שם הן חשופות לשמש וכך ניתן לחמם את הבית בצורה יעילה יותר. אמנם מדובר בחימום בתקופת החורף, תקופה בה אין הרבה שמש כמו בקיץ, אך עדיין האנרגיה הסולרית מצליחה להפיק חימום הרבה יותר יעיל וחסכוני עבור הבית כולו.

להפיק אנרגיה כגוף עצמאי

יש הרבה שלטים ואפילו מסכים אלקטרוניים שצריכים חשמל כדי להאיר, בין אם מדובר על מסך מסוים שאמור לספק מידע כמו למשל בתחנות האוטובוס או כאלו שאמורים להפיק תאורה. כדי להקל על ההתקנה וההפעלה של שלטים כאלו מותקן עליהם לוח סולרי. הלוח הסולרי מתפקד כקולט שמש ולמעשה מספק אנרגיה סולרית לאותו עצם כך שיספיק לו גם בלילה כשאין שמש.

לקולטי ודודי השמש הטובים ביותר שיש, אנחנו בראנד מערכות אנרגיה תמיד כאן בשבילכם. פנו אלינו עוד היום ונשמח לעמוד לשירותכם.

יום שלישי, 14 בנובמבר 2017

ממה מורכבים קולטי שמש?

קולט שמש מיועד להמיר את אנרגיית האור לחום והוא משולב בדודי שמש בשביל לחמם מים. בעזרת הקולט ניתן לחסוך בהוצאות אנרגיה ולנצל היטב את תנאי מזג האוויר השוררים בישראל ובמקומות חמים נוספים ברחבי העולם. למרות שמדובר באחד האמצעים הנפוצים ביותר לחימום מים, רבים לא יודעים ממה הוא בנוי ומה הוא מכיל. 

אלו המרכיבים העיקריים של קולט שמש סטנדרטי:

א. מבנה מלבני – הצורה המלבנית של קולטי השמש אמורה לסייע ביצירת שטח גדול ככל האפשר עבור קליטת קרני השמש. את המבנה המלבני ניתן לזהות בקלות על גגות מבנים או באזורים פתוחים. המבנה המלבני קיים גם במערכות להפקת חשמל מאנרגיית השמש.

ב. צינור מתכת או ברזל – בתוך קולט בגודל ממוצע של 80 ס"מ על 180 ס"מ יש צינור מתכת נחושת או ברזל. הצינור ארוך ומפותל והוא מכסה את רוב השטח המלבני. בתוך הצינור עוברים המים החמים ישירות לתוך מערכת האינסטלציה של הבית.

ג. חיבור בין הדוד לקולט – המים החמים עולים למעלה שם מורכב הדוד והם נאגרים בו בתהליך של מחזור סגור. מטרת התהליך המחזורי היא להבטיח מצב של שמירה על המים חמים לאורך זמן. כמו כן, כל עוד אין שימוש במים החמים הדוד מחמם את המים שנשארים בתוכו.

איך מציבים את הקולט?

היכרות עם המבנה של קולט שמש יכולה לסייע עבור מי שרוצה להציב אותו בצורה נכונה על הגג של הבית. בישראל למשל מציבים את הקולט בכיוון דרום וכאשר הוא פונה בזווית של 10 מעלות מהמשטח האופקי, אך יש מדינות שבהן הזווית או המיקום מעט שונים.

שימושים בקולט


הקולט הוא בין האמצעים החשובים להפעלה תקינה של דוד שמש ולכן הוא נפוץ בארץ ובעולם. המבנה וההרכב של הקולט מוכיח את יעילותו בתנאי מזג אוויר משתנים ומשמש לחימום כמויות גדולות של מים. בעזרת הקולט והדוד ניתן לחמם מים לשימוש פרטי, ביתי או תעשייתי ולחסוך באנרגיה. הקולט מותקן על ידי אנשי מקצוע ולרוב הוא גם לא דורש תחזוקה מסובכת מלבד ניקיון תקופתי מבחוץ. 

יום ראשון, 15 באוקטובר 2017

איך עובד דוד שמש בבניין?

דוד שמש עובד בצורה מאוד פשוטה בכל בניין שבו מתקינים אותו. עוד לפני שנכנסים לעובי הקורה ומתמקדים במרכיבים השונים של הדוד, צריך להבין שמטרתו היא לנצל את אנרגיית האור והשמש על מנת לחמם מים. חימום המים יכול להתבצע לצרכים ביתיים או תעשייתיים ויש גם שימושים נוספים בטכניקה הזו. כמו כן, שיטת החימום עם דוד שימוש נפוצה מאוד בישראל בגלל תנאי מזג האוויר הייחודיים של האזור.

מרכיבים של דוד שמש

המבנה הקלאסי של דוד שמש כולל את מכל המים ואת קולטני השמש. הנה המרכיבים העיקריים של כל חלק:

א. גוף חימום – בתוך דוד שמש יש גוף חימום חשמלי. גוף החימום עשוי מצינורית שאותה מייצרים מנחושת או מנירוסטה, והיא מגיעה בקוטר ממוצע של 8 מ"מ. בתוך הצינורית יש גם חוט להט שתפקידו לחמם את המים.

ב. מכל המים – את המכל קל לזהות באמצעות צורת הגליל שלו. נפח המכל משתנה בהתאם לאופי השימוש בדוד וניתן לבחור מכל לפי צרכי המשפחה. המכל עשוי מפלדה ולכן עמיד בפני לחץ, מה גם שיש סביבו גליל פח מגולוון. בין גליל הפח המגולוון לבין הפלדה קיים חומר בידוד תרמי מפוליאוריטן מוקצף.

ג. קולטי שמשקולטי שמש לדוד שמש נראים כמו תיבה מלבנית שעשויה רובה ממתכת, למעט הדופן הקדמית שעשויה זכוכית או פלסטיק. בתוך הקולטן עובר צינור מים מפותל שמגיע עד הדוד ובתוכו למעשה נעים המים החמים. את הקולט מתקינים על גג הבית או בכל מקום אחר שחשוף לשמש. ככל שהחשיפה לשמש רבה טובה יותר, כך מתחממים המים במהירות וביעילות.

שלבי הפעולה של הדוד

על סמך המבנה הקלאסי של הדוד ניתן גם להבין כיצד הוא עובד. בשלב הראשון מגיעים מים לתוך המערכת הסגורה, ובשלב השני הם מתחממים. בשלב השלישי מתבצעת אספקת מים כאשר הברז בבית או בעסק נפתח. המים החמים זורמים לתוך הברז ולמעשה מנצלים את הנפח הקיים בתוך הדוד. כמו כן, יש דודי שמש שבהם קיים מנגנון הפעלה חשמלי שמיועד לימים קרים ובעיקר לתקופת החורף.


יום שלישי, 8 באוגוסט 2017

אביזרים משלימים לדוד שמש

מערכת חימום מים סולארית מנצלת את קרני השמש על מנת לחמם כמויות גדולות של מים באופן אקולוגי, משתלם וחסכוני. עם זאת, אחד התנאים להפעלה תקינה של מערכת כזו הוא שימוש באביזרים משלימים. 

הנה למשל כמה אביזרים משלימים שכדאי להכיר:

א. מסנן אבנית – המים בישראל מכילים כמויות גבוהות של אבנית. הצטברות אבנית על הקולטים פוגעת באפקטיביות של הדוד, גורמת לבזבוז חשמל ועלולה להביא לקצר. הפתרון הוא להתקין מסנן אבנית בנפרד וכך לחסוך מראש את עוגמת הנפש. התקנת מסנן אבנית מתבצעת על ידי אנשי מקצוע והיא לא אמורה להיות יקרה.

ב. וסת נגד כוויות – וסת נגד כוויות נקרא גם "ברז ערבול" כי תפקידו למנוע ממים חמים בטמפרטורה של מעל 50 מעלות להגיע לברז. החוק מחייב התקנת וסת נגד כוויות, אך הוא נמכר בנפרד מהדוד עצמו. התקנת וסת נגד כוויות חשובה לבטיחות בני המשפחה, מונעת בלאי ושחיקה של הצנרת ומצמצמת את כמות האבנית שמגיעה לצינורות ולבזרים.

ג. שסתום אל חזור – התפקיד של שסתום אל חזור הוא למנוע חדירת מים חמים מתוך הדוד למערכת הצינורות שמזרימים מים קרים לבית, למשל במקרים שבהם יש הפסקת מים. שסתום אל חזור מגן מפני נזקים למוצרי חשמל שמשתמשים במים ועלותו עומדת על כמה עשרות שקלים בלבד.

מהו מעמד בסיסי ומתי משתמשים בשסתום ביטחון פורק לחץ?

הצעת מחיר על התקנת קולט דוד שמש לא תמיד כוללת את המעמד. חשוב לבדוק מראש האם ההצעה כוללת מעמד מן הסוג הזה ובמידת הצורך להשלים אותו. כמו כן, קיימים הבדלים בין סוגי מעמדים ויש פערים של עשרות אחוזים בין הדגמים והחברות. ככל שהמעמד איכותי יותר כך צפוי מחירו לעלות.

לבסוף, יש להתקין בדודי שמש שסתום ביטחון פורק לחץ. זהו אביזר חיוני לכל מערכת סולארית לחימום מים כי הוא מגן על התפוצצות המכל במקרים שבהם לחץ המים החמים עובר את גבולות המותר. שסתום ביטחון פורק לחץ אחראי על הוצאת מים החוצה לשחרור מבוקר של הלחץ וחובה להתקין אותו בצינור המים הקרים. 

יום רביעי, 26 באפריל 2017

דוד שמש או דוד חשמל


בכל בית ובכל מרחב מודרני, יש לבחור בצורה נכונה את הדוד המשמש לחימום מים


בכל מרחב מודרני באשר הוא, בין אם מדובר בדירה קטנה ובין אם בבית פרטי גדול או במגדל מגורים – יש צורך לתכנן היטב את אחד המרכיבים הבסיסיים ביותר של שגרת החיים היום יומית שלכם, שהוא כמובן חימום המים בדוד. הדוד, שיכול להיות דוד שמש או דוד חשמל, מבצע את חימום המים הנחוץ עבור המקלחת שלנו ועבור הברזים השונים בבית שלנו – וחשוב לבחור בצורה נכונה את הדוד כאשר אתם עוברים לבית שלכם. כעת, נכיר את ההבדלים בין השניים ונדע כיצד לבחור נכון.

מהו בדיוק דוד חשמל, כיצד הוא עובד ומתי מדובר בפתרון מתאים


דוד חשמל הוא הדוד הקלאסי המופעל בתשתית חשמלית, כאשר גוף החימום מחמם את המים במכל המים המרכזי של הדוד, וכך אנחנו זוכים במים חמים. דוד זה הוא זול יותר לעומת דוד השמש ברמה הבסיסית ביותר, אך כמובן שהחיסרון שלו הוא הצורך להפעיל חשמל בכדי להפעיל אותו – מה שהופך אותו ליקר בהרבה בשימוש יום יומי לעומת דוד השמש. בכל מראה, ישנם מקרים בהם זהו הפתרון האפשרי היחיד (כמו למשל בחלק ממגדלי המגורים או בדירות ישנות ביותר).


דודי שמש הם הפתרון האיכותי והנפוץ יותר – ונכיר אותם טוב יותר

דוד שמש עובר אחרת מדוד חשמל, כאשר הוא מבוסס על קולט שמש עבור חימום המים שלו בראש ובראשונה. קרני השמש נקלטות בקולט שמש והופכות לאנרגיית חום, שמחממת את הצינורות שתחת לקולט, שמגיעים למכל המים בדוד ומחממים את המים לאורך שעות היום. זוהי דרך חסכונית ביותר לחמם מים מבלי להפעיל חשמל, כאשר בדודי השמש כיום ישנה תשתית גיבוי של חימום חשמלי לעת הצורך. הדודים האלה הם מעט יקרים יותר מדודי החשמל בהתקנה וברכישה שלהם, אבל לאורך זמן זוהי הוצאה כלכלית חכמה בהרבה.

אין ספק שדודי שמש הם הפתרון החכם והחסכוני לאורך זמן – שאתם צריכים להשקיע בו


דוד שמש


דודי שמש הם הפתרון האיכותי ביותר עבור חימום מים ביתי כיום, ואתם צריכים להבין את זה ולבחור במוצר המתאים ביותר עבור הבית שלכם ועבור איכות החיים הבסיסית שלכם.

מה עושים כשהמים לא מתחממים


חימום מים הוא צורך בסיסי מאין כמותו, שמהותי עבור שגרת החיים של כל אחד מאתנו


חימום יעיל של מים הוא אחד המרכיבים הבסיסיים ביותר שנחוצים עבור שגרת החיים התקינה של רבים מאתנו, כאשר הדבר מתבטא בראש ובראשונה בזמן שאותו אנחנו מבלים במקלחת. כשאנחנו נכנסים למקלחת בכדי לפתוח את היום שלנו, בכדי לסיים אותו או לפני שאנחנו יוצאים מהבית – אנחנו רוצים שהמים יהיו חמים ונעימים ושהשימוש שלנו במקלחת יהיה כמו שיותר נוח. לשם כך נדרש חימום יעיל של מים, וכאשר הוא לא תקין – צריך לטפל בכך היטב.


כשהמים לא מתחממים כלל או באופן חלקי, צריך להבין מה יכול לגרום לכך


אם המים לא מתחממים כלל או שמתחממים רק באופן חלקי, צריך לבודד את הבעיה ולהבין מה בדיוק המקור שלה. ישנם כמה וכמה מרכיבים במערכת חימום המים – החל בקולט שמש בדודי שמש, דרך מכלי המים בדוד ומנועי החימום של הדוד עצמם, וכלה בצנרת המובילה את המים החמים מהדוד ועד הברזים בבית. בכל אחד מהחלקים האלה יכולה להתפתח תקלה שתגרום להיעדר חימום מים או לחימום חלקי ביותר.

בכדי לטפל בבעיית חימום המים, יש צורך במקצוענים ברמה גבוהה ביותר


בכדי לאתר בצורה המדויקת ביותר היכן מקור התקלה, ולהבין כיצד לטפל בה בצורה היעילה ביותר, כמובן שאנחנו זקוקים לסיוע של מקצוענים. אנשי מקצוע המתמחים בתחום דודי השמש והחשמל יכולים לבודד עבורנו בדיוק מה הבעיה, לספק לנו את שירותי התיקון הנחוצים ובעת הצורך גם להחליף לנו קולט שמש, לתקן צנרת או לבצע כל משימה אחרת הנדרשת עבור השימוש הבסיסי והאיכותי שלנו בדוד. לכן, במצב בו המים לא מתחממים כראוי, הדבר הבסיסי ביותר שעושים הוא להרים טלפון למקצוענים.


גורם מוסמך ומקצועי בתחום הדודים יוודא שהתקלה מטופלת בצורה הטובה ביותר



חשוב, כמובן, להקפיד על האיכות של הגורם שאליו אנחנו פונים – וכשמדובר במרכיב בסיסי כמו מערכת חימום המים בבית שלנו, אסור להתפשר על פחות מגורמים מקצועיים ברמה הגבוהה ביותר שיטפלו בתקלה וידעו לספק לנו את המענה שנחוץ לנו.

יום חמישי, 9 במרץ 2017

טיפים לבחירת קולט שמש

התפקיד של קולט שמש הוא להפיק מים חמים מאנרגיית השמש ולהעביר אותם לאוגר המים. הקולט הוא חלק בלתי נפרד ממערכת דוד שמש, שהיא נכון להיום אמצעי חימום המים הנפוץ בישראל. יחד עם זאת, יש רבים שעדיין לא יודעים איך בוחרים קולט חדש במקרה של תקלה או בלאי. 

הנה כמה טיפים שיכולים לעזור:

א. סוג החברה – חשוב בראש ובראשונה להבין את ההבדלים בין חברת יצרן וחברת לייבל. חברת יצרן מייצרת בעצמה את דודי השמש והקולטים, בעוד חברת לייבל עוסקת בהתקנת דוודים וקולטים אך אינה מייצרת אותם.

ב. תו תקן – על פי חוק, קולטי השמש מחויבים בפיקוח שוטף. הפיקוח מופיע באחד התקנים של מכון התקנים ומכאן שכל החברות מחויבות לשמור עליו. מצד שני, יש לא מעט חברות שמוכרות קולטים ללא תו תקן וזאת כתוצאה מניסיון לחסוך בעלויות ייצור ותפעול. חשוב לוודא מראש שמדובר על קולט עם תו תקן ולא להתפשר על כך. במסגרת תו תקן אמורים הקולטים לעבור בדיקת אטימות, עמידות, תפוקת חום, סוג חומרי גלם ובידוד. אפשר לבדוק את רשימת החברות בעלי התקן מול מכון התקנים בעצמו.

ג. עלות התקנה – עוד טיפ חשוב הוא לבדוק מה עלות ההתקנה של הדוד. המחיר המופיע באתרי האינטרנט או על גבי המוצרים באולמות התצוגה בדרך כלל לא כולל התקנה, למרות שהיא עשויה להקפיץ את התקציב בצורה משמעותית. בירור לגבי עלות התקנה הוא הדרך היחידה לעמוד במסגרת התקציב.

התייעצות עם אנשי מקצוע


התפקיד של קולט שמש קריטי לדוד והוא יכול במקרים מסוימים לשפר את איכות החיים. מכאן שחשוב מאוד להתייעץ עם אנשי מקצוע לפני שבוחרים אותו. אפשר לברר איזה סוגי קולטים מומלצים לשימוש פרטי או מסחרי, מה צריך לעשות כדי להתקין את הקולט כחלק ממערכת חימום סולארית קיימת ובאופן אופן ניתן לחסוך בהוצאות. השקעת הזמן הנדרש בבחירת קולט משתלמת בטווח הקצר והארוך. היא מונעת בלאי ומשרתת את צרכי הדוד על הצד הטוב ביותר. יש להתייעץ עם מומחים וכדאי לקבל המלצות על חברות מקצועיות.